KORA OVE VOĆKE OTKLANJA BRADAVICE , LIJEČI PSORIJAZU, IZBJELJUJE ZUBE… – Balkanika News

KORA OVE VOĆKE OTKLANJA BRADAVICE , LIJEČI PSORIJAZU, IZBJELJUJE ZUBE…

Banana je voće koje manje više volimo svi , a pored toga banana je i  veoma zdrava i bogata vlaknima, a i njena kora je jako korisna. Mi najčešće bacamo njenu koru, a Indijci je već puno godina koriste za različite svrhe.

KAKO KORISTITI KORU BANANE:

Utrljajte koru  na kožu, to će djelovati  kao antioksidans, hidratizirat će je, ublažit će mogući  svrab, a i pomoći će  kod psorijaze. Koristi se samo unutrašnja strana kore.

Dalje običnih, bezopasnih bradavica možete  se takođe riješiti  tako što ćete ih istrljajati sa unutrašnjom stranom kore banane.

Ono što će vas oduševiti, jeste da kao i kokosovo ulje, unutrašnja strana kore banane ima mogućnost da na zdrav  i bezopasan način izbijeli i  vaše zube. Dobro trljajte zube unutrašnjom korom banane , svaki dan barem 15tak dana i primijetit ćete veliko poboljšanje.

Banana je genijalna  i za smanjivanje nekih ožiljaka.

Nutritivne vrijednost banane

100g banane = 89 kalorija
Masti: 0g                                                                                                         Kolesterol: 0g
Sol: 1mg
Ugljikohidrati: 27g
Vlakna: 3g                                                                                                               Šećeri: 14g
Proteini: 1g

banana1
Najzastupljeniji vitamini i minerali u banani

100g banana sadrži:
Vitamin C: 10.3mg (17%)
Vitamin B6: 0.4mg (22%)
Kalij: 422mg (12%)
Mangan: 0.3mg (16%)

 

loading...

Slični postovi:

Comments

comments