Jedna kašika pred spavanje i ujutro zbogom toksinima…. – Balkanika News

Jedna kašika pred spavanje i ujutro zbogom toksinima….

Svi mi imamo zajedničku šelju a to je da budemo zdravi. Kada se to pogleda svi imamo  još nešto zajedničko a to je da  težimo da ojačamo naš organizam a da to ne bude preteško i da nema nuspojave  ( neugodni mirisi preparata ).

Bijeli luk je svima poznata  namirnica  po svojim ljekovitim svojstvima ali i jednom uočljivom nedostatku a to je da ima izuzetno neprijatan miris.

Zdravstvene prednosti bijelog luka su puno puta  dokazane i treba ga svakako koristiti što  je moguće više.

Tu i nastaje problem koji treba da se riješi kako konzumirati  bijeli luk a da pri tome izbjegnemo njegov neprijatan miris. Jako je važno da se  bijeli luk što češće unosi u organizam kako bi se organizam pripremio na sve što nas može zadesiti.

Oni koji ga konzumiraju znaju da je odličan kod preventive sprječavanja tromboze i odličan je koagulans. Djeluje takođe na nivo šećera u krvi i sprječava nastanak dijabetesa.

Jako je dobar kod spriječavanja infekcija u organizmu. Odlično se pokazao kao preventiva  nekih bolesti , gripe i prehlade.

Jako je bitno ne pretjerivati sa unosom kao uostalom ni bilo čega drugog već to treba da bude u manjim količinama a najbolje je da se uzima u  različitim jelima.

Bijeli luk se jako teško vari pa su dva česma dnevno skroz dovoljna.

Najbolje je kada se bijeli luk isjecka  sasvim sitno i popije sa jogurtom ili limunom. Najbolje je to uraditi naveče jer se na taj način umanjuju i efekti njegovog mirisa.

Oni ljudi koji koriste  lijekove za koagulaciju trebalo bi da ga čak izbjegavaju.

loading...

Slični postovi:

Comments

comments