Obdukcija poginulig uposlenica OŠ Kovačići – Balkanika

Obdukcija poginulig uposlenica OŠ Kovačići

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić

U prosekturi Miljevići u Istočnom Sarajevu jučer je obavljena obdukcija tijela četiri lica koja su smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći  koja se dogodila na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta u mjestu Čeljigovići, dato je saopštenje iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Tijela nastradalih  lica prevezena su u ovu prosekturu po nalogu postupajućeg tužioca.

Na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta u mjestu Čeljigovići, prekjuče je oko 13.00 sati putnički automobil “peugeot 207” sletio je sa kolovoza i tom prilikom su smrno nastradala četiri lica.

U saobraćajnoj nesreći smrtno su stradale uposlenice Osnovne škole Kovačići u Sarajevu Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić.

Tijela nastradalih žena i putnički automobil izvučeni su preksinoć iz korita rijeke Miljacke od strane policijski službenika, pripadnika gorskih službi spašavanja Jahorina i Kantona Sarajevo, Civilne zaštite, Vatrogasne brigade Pale i Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta izvršio je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *