Nadamo se da će pijaca Arizona brzo biti vraćena u svoje prvobitno stanje – Balkanika

Nadamo se da će pijaca Arizona brzo biti vraćena u svoje prvobitno stanje

Tridesetak trgovaca kojima je kompletna njihova  roba izgorjela u požaru okupilo se jučer ispred kapije pijace gdje su pokazali svoju veliku zabrinutost za egzistenciju.

Oko 500 štandova  je skroz izgorjelo u velikom požaru na Novoj pijaci kod Gradačca, poznatijoj  kao Arizona, a šteta je već  do sada procijenjena na više miliona KM. Iz preduzeća Nova pijaca najavljuju da će pijaca brzo ponovo početi da radi.

Predstavnik preduzeća “Nove pijace” Gradačac Ensar Mešanović podsjetio je da je nakon prvog požara prije nekih tri godine problem riješen zajedničkim naporima sa trgovcima te je najavio da će i ovaj put biti isto tako.

Zatražili su već i pomoć, kaže, od predstavnika nadležnih organa prvenstveno od Općine Gradačac te Mešanović izražava nadu da će brzo pijaca biti vraćena u svoje  prvobitno stanje.

U općini Gradačac jučer je održan tematski kolegij kod načelnika općine, ali napominjemo da nema još jasnih zaključaka, jer je o tome još uvijek rano govoriti.

Šef Službe civilne zaštite općine Gradačac Isam Sendić pojasnio je da je potrebno da menadžment preduzeća Nova pijaca i općinski načelnik razgovaraju o ovoj temi poslije čega bi trebalo biti više jasnih zaključaka.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona još nije moguće dobiti više preciznih detalja vezanih za požar, jer je iz sigurnosnih razloga uviđaj nastavljen tek jučer ujutro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *