Osam razloga prevare u ljubavnoj vezi – Balkanika

Osam razloga prevare u ljubavnoj vezi

1. Iako ne postoji tačna definicija što nekoga čini varalicom, činjenica je da ipak postoje serijski preljubnici, oni koji će u jednoj vezi prevariti – dok u drugoj neće, kao i oni koji nikad nisu nikoga prevarili.

2. Iz nekog razloga, vladava mišljenje da muškarci češće varaju nego žene. Činjenica je da oba spola varaju u jednakoj mjeri, ali za odnos je pogubnije ako ona vara,jer žene većinom ulaze u preljub kako bi ispunile svoje emocionalne potrebe, a emocionalna povezanost koja nastaje je najčešće i kraj one s partnerom.

3.  Često se misli kako do prevare dolazi nakon pojave problema u vezi, no istina je da je to  samo opravdanje koje se daje onome s kim se vara. Prema jednoj studiji , 56 posto muškaraca i 34 posto žena koji su prevarili bili su zadovoljni u svojoj vezi te nisu htjeli prekid, već im je razlog bio uzbuđenje, ‘pumpanje’ ega.

4. Prema iskustvima prevarenih, upravo su promjene u seksualnom životu bile jedan od prvih simptoma zbog kojih su posumnjali da njihov partner nešto “muti”.

5. Još jedna predrasuda je da ljudi najčešće varaju s nekim koga su tek upoznali. U više od 80 posto slučajeva riječ je o starom poznaniku, prijatelju ili kolegi/ci. To se odnosi i kod dugotrajnih afera, ali i kod onih koji se svode na ‘seks na jednu noć’.

6.Ženama će prevara biti višestruko primamljivija za vrijeme plodnih dana, jer im je tada općenito libido jače izražen. Također, u to su doba sklonije birati partnere koje doživljavaju muževnijima, makar nemaju osobine koje bi po njima činile dobrog partnera u životu.

7. Prema profesoru kliničke psihologije Scottu Haltzmanu sa Sveučilišta Brown, većina preljubnika podsvjesno žele biti uhvaćena.

8. Jedan od možda bizarnih rezultata studija je taj da se sklonost preljubu može povezati i s ukusom u muzici. Tako je među prevarantima oko 41 posto obožavatelja rock’n’rolla, 16 posto njih su ljubitelji pop muzike, a navodno su najmanje šanse da preljubnik bude obožavatelj rapa i hip hopa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *