Policija zabranila održavanje mirnog skupa "Pravda za Davida" u Banjoj Luci | BALKANIKA INFO
admin 20 Aprila, 2019

Policija nije izdala dozvolu za miran sastanak “Pravde za Davida” na trgu Krajina u Banja Luci, koji je bio zakazan za 21. travnja.

Iz grupe Justice for David rekli su da je dozvolu za održavanje mirnog okupljanja tražila fizička osoba, kao što je to bio slučaj u prethodnom slučaju.

– Ovoga puta zahtjev nije podnijela skupina „Pravda za Davida“, već ga je dostavio građanin. Posljedično poricanje identično je prošlosti. Razlog 25. prosinca, 30. prosinca, nerede i ostalo. Pa, mogli bi im barem biti čast pisati zbog Dana Banje Luke, zbog svega što nije planirano, ali je to točno i odlučno napisano. To znači da skupina ‘Pravda za Davida’ nije točno ono što ministar kaže, da imamo pravo okupljati se. Mi smo označeni, imamo metu na čelu i nemamo pravo okupljati se – rekao je Dragan Dabić iz “Pravde za Davida”, emitiran od BN TV.

Unatoč neuspjehu održavanja okupljanja na Trgu Krajine, građani su večeras nastavili mirno okupljanje ispred hrama Krista Spasitelja, a 389. su objavili da nema povlačenja.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...