20 GODINA TUGE ZA VOJNIKOM IZ NOVOG PAZARA Naser je jedini Bošnjak poginuo na Košarama 1999, majka: Branio je otadžbinu, stradao kao JUNAK | BALKANIKA INFO
admin 21 Aprila, 2019

Naser Vučelj, novajlija ubica, preminuo je danas, pre dvadeset godina, boreći se protiv Košara karaule, zajedno sa drugim pripadnicima Vojske Jugoslavije, koji su u to vreme pokušali da potisnu napade i prodor pripadnika tzv. Oslobodilačka vojska Kosova u našoj zemlji.

Kao i prethodnih godina, porodica Vucelj posetila je predstavnike Vojske Srbije, ratnike Nasera, koji su mu dali čast da na groblju Gazilar postavi cveće na grob.

Naser Vucelj FOTO: PRIVATNI ARHIV
Naser Vučelj
Majka Sadija, koja se bori sa suzama, kaže da nema dana da razmišlja o Naseru, već se dvadeset godina budi i laže misleći na njega.

– Moj sin je umro kao heroj, branio svoju domovinu. Njegov otac je tada bio u Njemačkoj, svima je rečeno da odu kod njega jer bi on počeo rat, ali nije želio. Hteo je da služi vojsci, da se oslobodi države, a onda, kako je rekao, da se oženi i stvori porodicu. Takav je bio naš Naser. Sudbina mi sada nije dala zmiju, unuke. Bile su samo uspomene i velika tuga – majka mrtvog vojnika.

Vojska Srbija šalje poštu na grobnicu Nasera Vučelja FOTO: N. KOČOVIĆ / RAS SRBIJA
Vojska Srbije šalje post na grobu Nasera Vučelja
Naser je ubijen minobacačkom vatrom na položaju Maja Glavi. Imao je samo 21 godinu i bio je član drugog bataljona 125. motorizovane brigade.

– Poslednji put sam razgovarao sa njim tačno pet dana pre smrti. Rekao mi je da je dobro, nije opasno. Sećam se da sam mu nakon toga poslao nešto novca, ako mi je bio potreban, ali su mi rekli da je ubijen narednog dana. Šta da vam kažem, dvadeset godina tuge, znamo samo kako je to bilo nama onda svih ovih godina – dodaje Alija Vucelj, Naser-ov otac.

On dodaje da Nasrovi prijatelji, oficiri i predstavnici Vojske Srbije nisu zaboravili da ih posete i pozovu.

Sadia i Alija Vucelj, majka i otac mrtvog vojnika FOTO: N. KOCHOVIC / RAS SERBIA
Sadia i Alija Vucelj, majka i otac mrtvog vojnika
Njegova želja je, kaže on, da jedna od ulica u Novom Pazaru nosi ime njegovog sina. Stoga su zajedno sa predstavnicima vojske podnijeli inicijativu lokalnoj samoupravi.

– Novi Pazar ima odličnu saradnju sa Vojskom Srbije i siguran sam da će ovaj predlog uskoro biti razmatran i rešen na zadovoljstvo svih građana Novog Pazara i Srbije – rekao je predsednik Saveta bezbednosti Hajrudin Hajrović.

Druga novina se razbolela posle korpe

Pored Nasera, njegovog sugrađana, na Kosresu se borio i Miloš Jovanović, koji je bio u stanju da preživi, ​​ali zbog svega što se desilo tokom bitke, bio je jako bolestan. Sa majkom i sestrom živi sa socijalnom pomoći.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...