BIVŠI ŠEF DELNIČKIH VATROGASACA SADA RADI U IRSKOJ: Razlog je nevjerojatan | BALKANIKA INFO
admin 21 Aprila, 2019

Dragan Abramović (39) osuđen je za uslovnu osudu jer je preuzeo dužnost zapovjednika Javne vatrogasne službe Grada Delnice i zapovjednika Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Delnice, sa računima ove dvije vatrogasne brigade, i zadržao ukupno oko 438 tisuća kuna.

Abramović je, zapravo, otplatio sav novac koji je uplatio u iznosu od oko 116,5 hiljada kuna Gradskom javnom vatrogasnom društvu, a za Delnički DVD potrošio je oko 16 hiljada kuna. No, DVD je i dalje vrijedio oko 306 tisuća kuna, a ispunjenje obveze otplate tog iznosa jedan je od dva uvjeta da ostane u pritvoru. Sa DVD-om je potpisao ugovor o naknadi duga, a bio je i dužan vratiti preostalih 306 tisuća kuna na 57 mjesečnih rata za 5,37 tisuća kuna. Presuda se takođe određuje i obavezna je da plati oko 25 hiljada kuna za troškove krivičnog postupka, od kojih se većina odnosi na nagradu stručnjaku za računovodstvo i finansije, piše Novi list.

Dragan Abramović – diplomirani inženjer istraživanja o zaštiti na radu, koji je trenutno zaposlen kao radnik u tvornici u Irskoj gdje je i rezident – proglašen je krivim za dva krivična djela, zloupotrebu položaja i ovlasti, te krivotvorenje službenih ili poslovnih dokumenata, delinkventa počinjenih od strane Od januara 2015. do maja 2017. U prvoj tački presude, inkriminisano je da je tokom ove tri godine, kao šef profesionalne vatrogasne jedinice, koristeći moć raspolaganja sredstvima, direktnim povlačenjem sa računa, za sebe angažovao oko 116,5 hiljada kuna. Kao zapovjednik DVD-a Delnice uzeo je iz računa tih jedinica oko 322 tisuće kuna u razdoblju od veljače 2016. do svibnja 2017. godine.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...