Predsjedništvo HDZ-a trebalo bi odmah nakon Uskrsa raspravljati o Brkiću | BALKANIKA INFO
admin 21 Aprila, 2019

Milijana Brkić je postala nemoguća za ignorisanje. Očigledno je da je perje Andreje Plenković kao cipela za cipele i informacije o tome kako premijer i HDZ mogu riješiti ovaj problem odmah nakon Uskrsa. Skup će se okupiti početkom sedmice predsjedništva stranke, a jedna od tema bit će poluusmjereni zamjenik predsjednika, piše N1.

Nedelju dana nakon poruke Milijana Brkića, on će konačno donijeti odluku. Andrej Plenković inicira debatu o svom potpredsjedniku za te Brkićeve riječi: „Cirkus koji je počeo prije deset mjeseci traje i kao što sam već rekao, još uvijek ne želim sudjelovati u njemu. Za sada ću samo dodati da je neugodno što su se pojedinci pretvorili u državne institucije.

U utorak se sastaju Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalni savjet. Ali pre toga, na inicijativu Plenkovića, sastaće se usko predsedništvo. Tema – Milijan Brkić.

Ali pitanje je da li će se i sam Brkić pojaviti. Plenković danas nema svog zamjenika, a Brkić je tajanstven.

Milijan Brkić u HDZ-u počeo se jačati nakon što je mandat Jadranke Kosor ušao u parlament. “On ga je savjetovao, to je Karamarko, kao branitelj, volonter. On mi je u jednom trenutku, na kraju ovog razgovora, rekao da će gospodin Brkić biti veran grobu i grob ako to učinimo ”, rekla je Kosor, dodavši da je Brkić na kraju okrenuo leđa i da je prestala njegova lojalnost, kao i da je Brkić bio jedan od pokretača svog protjerivanja iz HDZ-a.

I opozicija žali Brkića glasnije. SDP planira tražiti njegovu zamjenu na mjestu potpredsjednika ako ostane imun. Ipak, oni o tome još nisu razgovarali o tijelima stranke.

“Pitanje je politička higijena da čovjek podnese ostavku. Zašto bi se ta opozicija pokrenula, osim što imamo malo suosjećanja da vidimo šta će premijer učiniti, jer on osobno ne mora da ga brani ili da mu da šansu da podnese ostavku “, rekao je Predrag Matić, član Predsjedništva SDP-a.

Kako HDZ diše kad je u pitanju Brkićeva afera, a krivična evidencija protiv njega mogla bi se naučiti iduće sedmice. Kao što su Plenković i Brkić dugo mogli gledati u oči, N1 je pisao.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...