PRESTANITE S OVIM, DOK NIJE KASNO: Ovu grešku rade skoro svi korisnici VIBERA, a nisu ni svjesni posljedica! | BALKANIKA INFO
admin 14 Maja, 2019

Danas je viber postao veoma široko rasprostranjen, a širom svijeta ga koristi nekoliko milijardi ljudi. Najvažnija od njegovih funkcija je ta da je on besplatan, a ima mnogo korisnih funkcija, za njegovu upotrebu vam je potrebna samo internet konekcija.

Ali, i u njegovoj upotrebi treba biti veoma oprezan.

1

Da li ste znali da se veoma jednostavno mogu ukrasti, prisluškivati i presresti poruke koje šaljete Viberom kao i pozivi korištenjem ove mreže? Kako bi vam načinili samo muke na internetu postoje razni besplatni programi koji su za to napravljeni.

2

Otkrivanje uskom krugu ljudi, informacija i podataka koji su ili trebaju biti tajni je velika greška. Iako su daleko sigurniji i bolje zaštićeni, ni telefonski pozivi nisu oslobođeni tog problema.

3

Ozbiljne razgovore trebate voditi nekim drugim načinima, a za razmjenu osnovnih informacija je dovoljna upotreba Vibera. Dakle trebate biti veoma pažljivi pri korištenju jer bi neko možda mogao čitati vaše poruke a i slušati ono što vi pričate.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...