SIGURNO VAS ZANIMA: Da li je bojler bolje gasiti ili ga držati stalno uključenog? Evo kako se stvarno ŠTEDI struja | BALKANIKA INFO
admin 27 Maja, 2019

Kako bi se navodno štedjela struja sigurno ste bezbroj puta čuli da je bolje da bojler non-stop radi nego da se isti isključuje. Da li je to tačno?

Među velikim brojem ljudi vlada mišljenje da se pri svakom paljenju bojlera troši više struje kako bi se on ponovo zagrijao, pa ga oni ostavljaju uključenog stalno, ali odgovor je potpuno drugačiji.

-Preporučujem da se bojler ipak gasi kada je skupa struja. Kada je jeftina struja noću jednoj četveročlanoj porodici je najbolje da tada uključuje bojler a da ga gasi ujutro kada taj režim prestaje, dogrijati ga može ponovo predveče.
-Također prednosti jeftine struje bi trebali koristiti i u stanovima gdje živi samo jedan član, jer je nekoliko puta jeftinija ipak – kazao je Nikola Nikolić, zamjenik direktora “Energy saving group”.

Termoregulator bojler uključuje i isključuje prema podešenoj temperaturi i do tada troši manje električne energije, zbog toga je pogrešno uvjerenje da bojler treba uključen stalno biti.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...