U ovoj pećini živi preko 100 ljudi: Imaju kuće, školu, čak i igralište, kad vidite unutrašnjost ostat ćete bez daha | BALKANIKA INFO
admin 12 Juna, 2019

U Guidžou provinciji u Kini nalazi se zaista nepristupačna pećina, ne možete do nje doći pristojnim putem. Život jedne cijele zajednice se odvija u pećinskom mraku, na taj način je organizovano čitavo selo.

Na to selo se stiže jednosatnim planinarenjem a smješteno je na 1800 metara nadmorske visine. Vrlo je otežano stanovnicima tog sela da se snabdiju sa osnovnim potrebama.

U toj pećini se čak nalazi i škola ali je prije 11 godina zatvorena sa obrazloženjem od strane kineske vlade kako država Kina nije država pećinskih ljudi.

U pećini je tu školu pohađalo čak 186 učenika a u okviru nje se nalazio i teren za košarku. I domaće životinje žive sa mještanima koji se nazivaju pećinskim ljudima, najviše su to kokoške, krave i kućni ljubimci. Kod turista je poraslo interesovanje nakon što su čuli priču o ljudima koji u pećini žive, nakon toga došlo je i do ogromnog interesovanja od strane vlade.

Preseilili su učenike u školu sa internatom a i do sela su put dobili ti mještani. Vikendom i za praznike obilaze svoje porodice. Prema procjenama u pećini se trenutno nalazi oko stotinjak stanovnika. Zaista zanimljiva priča o ljudima koji su svoj mir pronašli u pećini, odlučili da žive daleko od civilizacije.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...