Potpuno slučajno su pronašli HITLEROV BUNKER: Kada su zavirili unutra otkrili su najmračniju tajnu svijeta (VIDEO) | BALKANIKA INFO
admin 16 Juna, 2019

Vođa nacističke stranke i njemački političar bio je Adolf Hitler. 1933. godine došao je na vlast kao njemački kancelar i kasnije Firer 1934. godine. Pokrenuo je Drugi svjetski rat u Europi, za vrijeme svoje diktature od 1933. do 1945. godine, osvajanjem Poljske u septembru 1939. godine.

U tadašnjoj Austro-Ugarskoj, u Austriji rođen je Hitler a u blizini Linza je odrastao.

Nakon što je u neuspjelom državnom udaru pokušao 1923. godine uhvatiti vlast u Minhenu zatvorili su ga. Mein Kampf (Moja borba) je diktirao u zatvoru. To je bila njegova autobiografija i politički manifest. Stekao je ogromnu podršku, nakon što je pušten na slobodu 1924., napadom na Versajski sporazum i promicanjem pan-germanizma, anti-komunizma i antisemitizma. Kao dio židovske zavjere je često osuđivao komunizam i međunarodni kapitalizam.

U Njemačkom Reichstagu do jula 1932. godine nacistička stranka bila je najveća izabrana stranka, ali nije imala većinu. Da imenuje Hitlera za kancelara 30. januara 1933. godine uvjerili su Paula von Hindenburga bivši kancelar Franz von Papen i drugi kontervativni čelnici.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...