RAK NIKADA NIJE PRVA BOLEST, OVO SE PRIJE NJEGA JAVLJA: Drevna kineska metoda spriječavanja ZLOĆUDNE BOLESTI | BALKANIKA INFO
admin 20 Juna, 2019

Rak nije prva bolest koja se javlja, prema riječima kineskog ljekara dr. Lai Čiu Nan-a, i on kaže da se uvijek drugo oboljenje prvo pojavi u našem organizmu koje će poslije dovesti do nastanka raka. Kamenje u žuči, prema njegovima studijama, prethodno su imale osobe koje obole od raka.

Jedna od najnaprednijih jeste kineska medicina koja ukazuje na to da se u našem organizmu javlja kamen na žuči prije pojave raka debelog crijeva. Na vrijeme izbacite kamen iz žuči ukoliko želite preventivno djelovati na rak.

Nakon obroka ukoliko vam se javi jak osjećaj sitosti to je jedan od osnovnih simptoma da imate kamen u žuči. Imate osjećaj da hranu ne možete svariti. I bol u jetri se može javiti ukoliko se ne reaguje na vrijeme, tako postaje ozbiljnije. Ovu kinesku metodu bi bilo dobro da primjenite ukoliko imate jedan od ovih simptoma.

Kako putem stolice izbaciti kamen iz žuči:

  1. Četiri čaše soka od jabuke na dan unesite prvih pet dana ili minimalno 4-5 jabuka da pojedete. Jer kamen žuči omekšava sok, te u toku tih 5 dana sa normalnom ishranom možete nastaviti.
  2. Večeru izbacite šestog dana.
  3. Kašičicu epsom soli (magnezijum sulfata) uzmite istog dana u 18h sa čašom tople vode.
  4. Žučni mjehur otvara magnezijum sulfat. To isto uradite i u 20h.
  5. 5-6 kašika maslinovog ili cijeđenog soka od limuna popijte u 22h.
  6. Popijte nakon što ste dobro promiješali. Kamenje će podmazati ulje i njihov prolazak olakšati.

Zelenkasto kamenje, sljedećeg jutra, bi se trebalo naći u vašoj stolici koje obično pluta.

Bilo bi dobro da probate ovu prirodnu metodu, čak i da nemate simptome kamenja u žuči, iz razloga što vam čišćenje žučne kese ne može naškoditi.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...