Muškarac zatekao čudno stvorenje u svome domu: Kada mu je prišao, uhvatila ga panika: Znate li vi šta je ovo? | BALKANIKA INFO
admin 26 Juna, 2019

Sve čudnije vrste životinja iz dana u dan naseljavaju našu planetu. Širom svijeta u rijeke se prospu različite vrste otrova pa i ne čudi što na taj način možemo vidjeti raziličite transformacije knekih životinja koje postaju zastrašujuće, ali i pojavljuju se neke sasvim nove vrste. Iz Australije vam donosimo baš jednu takvu priču.

Kada je u svom skromnom domu zatekao ovo stvorenje Vilijam Vilijamson iz Sidneja bio je i više nego zbunjen.

Na stepenicama je sasvim normalno ležao pauk koji je ličio na sasvim običnog riječnog raka bez uobičajene svoje ljušture, a na dva jako mala krastavca ličile su njegove izrazito zelene oči. Na Instagramu i Facebooku je Vilijam odmah objavio fotografiju u nadi da će mu neko pomoći o kojoj se to vrsti pauka radi.

Ranije niko ništa ni približno slično ovomu nije vidio te je slika izazvala pravo čudnu paniku. “Pravo je vrijeme da se spali njegova kuća”, “Na prvi pogled bih rekla da je komad sušija ili nekog sličnog jela”, su neki od jako zanimljivih komentara.

Kao veličanstveni pauk je kasnije ovo stvorenje proglašeno i definisano, inače je poznat pod nazivom Ordgarius veličanstveni pauk. Prema tvrdnjama Muzeja Središnje Australije uprkos jako neobičnom izgledu ovog pauka on uopšte nije opasan za ljude.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...