Osvojila je estradu, ali se STIDI svoga imena: Ovako se ustvari zove ILDA ŠAULIĆ (FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 20 Jula, 2019

Veliki broj poznatih ličnosti na svjetskoj sceni ima određene tajne koje jak odobro uspijevaju sačuvati od medija. Ali u javnost na neki način većina njih opet uspije isplivati, a neki se i odluče na to da sa javnošću sve svoje dobro čuvane tajne podijele. Mali broj obožavatelja Ilde Šaulić znalo je za njezinu tajnu.

Veliki broj pjevača odluči uzeti neki pseudonim, odnosno umjetničko ime. Ono što je ovih dana isplivalo u javnost jeste da se Ilda Šaulić uopšte ne zove Ilda. Njena nena se zove Ilduza ali se publici odlučila predstaviti pod imenom Ilda.

Od milja su Ilda zvali i njenu baku tako da je ona to ime slušala od djetinjstva, pa je nekako i razumljivo da je preuzela to ime Ilda kao svoje. Tim povodom pjesmu Ilda i Ahmet posvetio je Šaban Šaulić a otpjevao ju je svojoj majci i bratu.

Pjesme Sanela se jednom prilikom dotakao pokojni Šaban Šaulić a tako je nazvao svoju drugu kćerku. Gdje god bi on nastupao bilo to u Austriji. Njemačkoj, Švicarskoj ili čak Americi uvijek bi mu neke djevojke imena Sanela prišle i govorile kako su ime dobile od svojih očeva baš po toj njegovoj popularnoj pjesmi.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...