Novi zakon je stigao, ne možete preći više granicu bez ovoga: Trebate pročitati svi prije nego krenete na put | BALKANIKA INFO
admin 18 Avgusta, 2019

Državljani BiH ali i još 60 zemalja koje s EU imaju bezvizni režim od januara 2021. godine trebati će posebnu vizu i plaću od svega 7 eura kako bi mogli u Uniju ući i ostati do 90 dana, na web stranici Europskog sistema za autorizaciju putovanja (ETIAS) se navodi.

Podnositeljima zahtjeva starijim od 18 godina za plažanje je potrebno sedam eura i tako će moći plaćanja obavljati debitnom ili kreditnom karticom.

Prije putovanja u neku zemlju građani ove 61 zemlje morati će ispuniti internetsku prijavu a tu će biti potrebno da unestu svoje lične podatke ali i podatke o zdravlju, historiji putovanja u ratom pogođenim zemljama.

Također potrebno je dostaviti podatke o radnoj historiji i o zemljama u koje su prije putovali da bi dobili ETIAS vizu.

Prijava za ETIAS vizu će trajati nekih 10 minuta a u roku od nekoliko minuta će podnositelji zahtjeva na svoju e-mail adresu dobiti odgovor.

Tri godine ili do isteka pasoša trajati će ETIAS viza, što omogućava građanima neograničen ulazak u EU, ali duže od 90 dana u roku od 180 dana ne ostaju.

Pasoš mora biti validan najmanje tri mjeseca od datuma planiranog putovanja prema navodima web stranice ETIAS.

U te države spadaju i Crna Gora, Srbija, Albanija, Makedonija, Kanada, Izrael, Australija, Monako, Japan i SAD.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...