Ovo je DAMIR, HEROJ koji je spasio 233 života: Znao sam da je UDAR NEIZBJEŽAN, imao sam dvije opcije | BALKANIKA INFO
admin 18 Avgusta, 2019

Onesposobljeni avion “Erbas” za samo nekoliko sekundi su dva pilota uspjela prizemljiti u polje kukuruza u blizini Moskve, te su na taj način uspjeli spasiti 233 života.

Ruski pilot Damir Jusupov i kopilot Georgi Murzin morali su odreagovati brzo nakon što je motore aviona zaustavilo jato ptica, u avionu su se nalazila 233 putnika i članovi posade.

Tek što je sa aerodroma Žukovski kod Moskve poletio avion, jato ptica je zaustavilo oba njegova motora. Da u polje kukuruza “na stomak” prinudno slete odlučili su piloti u kokpitu, daleko od kuća i na taj način su uspjeli sve u avionu spasiti.


*Ural Airlines, Rusija, avion / FOTO: TANJUG/AP

41-godišnji pilot Damir Jusupov, rođen je u Sibiru, i nije tipičan pilot. On nema desetine hiljada sati leta iza sebe poput njegov kolega vršnjaka, zapravo, on je u svojoj karijeti pilota uspio odraditi samo tri hiljade sati leta. Dvostruko manje sati je to nego što je zapravo potrebno da bi dobio zapovjedno mjesto u kokpitu, ali u krizi u kojoj je morao reagovati u četvrtak to se nije pokazalo presudnim.

View this post on Instagram

Героический экипаж рейса «Уральских авиалиний»: КВС — Дамир Юсупов Второй пилот — Георгий Мурзин Старший бортпроводник — Дмитрий Ивлицкий Бортпроводник — Надежда Вершинина Бортпроводник — Дмитрий Гончаренко Бортпроводник — Алия Слякаева Бортпроводник — Яна Ягодина ⠀ Благодарю экипаж за мужество и профессионализм. Эти люди должны быть представлены к наградам. Компания «Уральские авиалинии» еще раз доказала, что не зря считается одной из самых безопасных в мире. Там тратят много сил и средств на подготовку сотрудников. И, как видите, это приносит бесценные плоды — спасенные человеческие жизни.

A post shared by Евгений Куйвашев (@evgenykuyvashev) on

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...