RONALDO odveo sina da vidi gdje je odrastao: Tata, ZAR SI STVARNO TU ŽIVIO? | BALKANIKA INFO
admin 23 Avgusta, 2019

Jedan od najbogatijih sportaša svijeta je sada Kristijano Ronaldo.

U svom posjedu ima brojne kuće, vile i automobile a za egzistenciju njegova djeca neće nikada morati da brinu. Ali nešto drugačiji put u životu imao je i sam Ronaldo. Na Madeiri je živio do svoje 12 godine, to je portugalski otok na Atlantskom okeanu.

Nakon što su ga skauti Sportinga iz Lisabona otkrili sa 12 godina je napustio porodični dom. Sam je stigao u glavni grad Portugala.

Svog najboljeg prijatelja, Miguela Paikšaoa, upoznao je tamo, a s njim je nerazdvojan i dan danas. U trošni stan u kojem su njih dvojica dijelili sobu odveli su Ronaldovog sina.

-Želio sam da i on vidi gdje sam dio svog djetinjstva proveo. Odveo sam ga u Lisabon, a na Madeiri je već ranije bio. Ljudi koji su još tada bili tamo žive tu još uvijek. Malo me to potreslo, jer da budem iskren, nisam očekivao da vidim tamo iste ljude – rekao je u intervjuu za TVI Ronaldo.

-Kada smo ušli u sobu gdje smo živjeli on je zaprepašteno upitao: “Tata, zar si ovdje živio?” Nije mogao da vjeruje. U životu nije sve tako lagano. Možda će neka djeca misliti da je sve ovo danas što imam palo s neba, odjeća, automobili, kuće… To želim da moj sin shvati. Samo rad i predanost vam mogu donijeti sve što zaželite, nije sve u talentu! – poručio je za kraj Ronaldo.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...