Austrija Traži 3.500 Radnika (SSS): Plata 1.900 Eura I Više, Obezbjeđeni Hrana i Smještaj | BALKANIKA INFO
admin 9 Novembra, 2019

Ove balkanske krajeve svakog dana sve veći broj mladih i obrazovanih ljudi želi napustiti i potražiti svoje bogatstvo u zemljama EU, pa čak i u Australiji ili Americi. Razlog tome je naravno prije svega loša ekonomska situacija ali i stalne političke tenzije koje vladaju u regiji i jednostavno strah od nekih oružanih sukoba na našim prostorima.

U Njemačkoj veliki broj tih mladih vidi svoj spas ali također i u Austriji.

Za medicinske radnike u Austriji ima malo radnih mjesta, a veliki broj njih traži sezonske radnike kao što su poslovi u hotelima, konobari, kuhari, sluškinje, a to je upravo posao za zimsku sezonu koja počinje.

Za tu profesiju u zimskoj sezoni su posebno potrebni poslovi u Salzburgu, Tirolu i Vorarlbergu. 3000 do 3500 radnika je potrebno u ugostiteljskim službama.

Posrednik u svemu tome, Alexandra Bertelt iz Euro Career, ne vidi taj postupak uopšte kao komplikovan. Sve što trebate imati jesu diploma, putovnica, osobna iskaznica i ovjereni prijevod od strane sudskog tumača.

Tokom cijele godine su posebno traženi kuhari. U zavisnosti od posla koji obavljate ali i vaših kvalifikacija, plate variraju, u rasponu od 1450 do 1900 dolara za kuhare, domaćicama 1400 eura mjesečno, a konobarima 1400 do 1750.

Za naše uslove te plate nisu male ali u Austriji je standard drugačiji a samim time i troškovi su različiti.

Međutim, uvijek se možete prijaviti ukoliko tražite posao poput ovog.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...