Doktori ne žele da liječe bolesnu djevojčicu, roditelji u suzama, niko ne može da vjeruje šta se dešava: Oglasili se iz bolnice, javnost u nevjerici | BALKANIKA INFO
admin 18 Novembra, 2019

U dvosatni štrajk upozorenja su stupili medicinski radnici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, sve to zbog prijetnji i napada na doktora Edu Hasanbegovića.

Oni su jasno rekli kako žele da se napadi na njih smatraju kao napadima na službene osobe a ne prekršajima. Prije nekoliko dana doktoru Edi Hasanbegoviću je otac bolesnog djeteta prislonio pištolj na vrat, tjerajući ga da njegove zahtjeve ispuni, a to je da djevojčica nastavi liječenje u Turskoj.

Navodno mladoj pacijentici je propisana visoka doza lijekova koju KCUS nije imao, te doktor nije mogao djevojčicu liječiti tim lijekovima, već je imao namjeru da napravi drugu kombinaciju terapije.

KCUS nema ovlaštenje po zakonu da nabavlja tuberkulostatike i citostatike već je Federalni zavod osiguranja i reosiguranja zadužen za njihovu nabavku.

Potrebne su reforme u zdravstvu jer u ovom slučaju KCUS pravi plan koliko lijekova treba nabavljati jer oni najbolje znaju koliko je baš citostatika i tuberkulostatika potrebno ali za to nemaju zakonsku dozvolu.

Jednostavno ne mogu pristati na činjenicu da jedno dijete ne mogu liječiti ukoliko to mogu.

-Ničim izazvan, njen otac je izvadio veliki revolver i na vrat mi zabio cijev uz riječi: Potpiši ub.it ću tebe i tvoju djecu… Mora javnost saznati šta se dešava – rekao je Dr Hasanbegović nakon što je tog dana sasvim prijatno primio roditelje.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...