Džinovska bubuljica mu je rasla na čelu, zvali ga JEDNOROG: Kad su u bolnici izvadili ovo, doktorima došlo zlo! | BALKANIKA INFO
admin 2 Januara, 2020

Jednog jako zanimljivog pacijenta u svojoj ordinaciji imala je američka ljekarka po imenu Sandra Li. Na čelu je ovaj muškarac imao toliko veliku izraslinu da su ga počeli zbog toga zvati jednorog.

Doktorica se ipak pobrinula da snimi cijelu intervenciju kako ovaj mladić ne bi bio predmet ismijavanja. U svojoj karijeri, kako ona navodi, nikada ranije nije imala ovako masno tkivo, naročito na čelu, jer je to itekako nezgodno mjesto.

Ovaj muškarac je neko vrijeme bio predmet ismijavanja kako u društvu tako i na poslu, pa su ga počeli izbjegavati misleći da je obolio od nečega, te da je zaražen. Riječ je bila samo o većoj količini masnog tkiva. On se odlučio na operativni zahvat, te je njegov problem kao rukom odnešen bio riješen za samo 20 minuta.

Masno tkivo je benigni rast koji se može pojaviti u bilo kojoj dobi. U medicini se oni nazivaju lipomi.

Nema dobne skupine koja može ovo izbjeći pa se taj “fenomen” desio i ovom momku. Nikada se nije uspjelo dokazati po kojem osnovu se nakupljaju masna tkiva. Uz pomoć hirurgije se jako brzo otklanjaju i bez posljedica.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...