Ovo je jedina beba koja je rođena i odrasla u Černobilu: Danas ima 20 godina, neće vam biti dobro kada vidite kako izgleda! (FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 3 Januara, 2020

Jedino dijete koje je u visoko kontaminiranoj zoni rođeno jeste ova djevojka, u blizini Černobila, a poslije katastrofe iz 1986. godine izrasla je u jednu mladu i zrelu djevojku.

Poslije emitovanja serije Černobil je postao jedna od glavnih tema, koja tada dostiže još veći nivo.

O elektrani koja je 1986. godine eksplodirala govori ova serija, javnosti je međutim bilo čudno to što se u seriji kao jedna od uloga ne pojavljuje i ova djevojka jer je ipak simbol renesanse u Černobilu.

Serija je zbog svoje popularnosti prije 19 godina konstantno punila naslovnice, a i ova djevojka pored nje jer je ona bila jedina beba koja se rodila i odrasla u blizini kontroverznog rektora broj četiri.

Marika je ime ove djevojke, u Kijevu studira i uskoro će napuniti 20 godina.

Odmah nam je kazala: “Trenutno radim, dobro sam”.

Na sve načine su ukrajinske vlasti pokušavale da sakriju činjenicu njenog rođenja i dolaska černobilskih radnika koji su živjeli na tom području ilegalno. 30 kilometara u sigurnu zonu su htjeli izmjestiti njenu porodicu, međutim oni su odbili da tu zonu napuste.

Plivala je i pored svega toga u rijeci sa ribama od koji je Gaigerov brojač naprosto poludio, a iz te iste rijeke je njen otac Mihail lovio ribe kako bi nahranio svoju porodicu. Od krave koja se hranila na pašnjacima u blizini Černobila ona je pila mlijeko, taj prostor je nuklearnom elektranom bio ozračen.

Njena majka je govorila kako ne postoje djeca u Černobilu koja se rađaju sa dvije glave ili kao mutanti, potpuno zdravo dijete je njena kćerka.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...