L0ŠE VIJESTI IZ NJEMAČKE, SVI RADNICI SA BAIKANA ĆE DOBITI 0TKAZ I VRATITI SE SVOJIM KUĆAMA: VIŠE IM NE TREBAJU RADNICI SA BAIKANA, 0BJAVIII I ZAŠT0 | BALKANIKA INFO
admin 9 Juna, 2020

Malo je drzava koje ce poslije pandemije korona virusa nastaviti po starom i koje nisu pretrpile veliku ekonomsku stetu. Njemacka nije jedna od takvih, i ona je nazalost usla u veliku finansijsku krizu. Iz Njemacke nam stizu lose vijesti za sve ljude koji su se planirali tamo zaposliti i za one koji vec tamo rade!

U sedam godina utrostručen broj stranih radnika u Njemačkoj

Naime, biznismeni, firme, obrti i skoro sve u Njemackoj moralo je prestati sa radom nakon sto je proglaseno vanredno stanje zbog pandemije. Mnogi ljudi su dobili otkaze i sada su prijavljeni na biroe za zaposljavanje, kako Blakanci tako i Njemci. Naravno da ce Njemackoj biti prioritet da zaposli svoje stanovnistvo nakon sto posao krene po starom. To znaci da im nove radne snage sa Balkana nece biti potrebne. Nadamo se da ce se Njemacka brzo oporaviti od finansijske krize i da ce ponovo otvoriti radna mjesta za nas.

Posao u Njemačkoj ne donosi svima dobru zaradu: Evo ko je najbolje ...

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...