PILA JE 20 RED BULOVA DNEVNO UGOJILA SE I ZAMALO UMRLA! EVO KAKO NJENO TIJELO IZGLEDA DANAS, NEĆETE VJEROVATI(FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 20 Juna, 2020

Koliko ste do sada puta u medijim imali priliku čuti o nekoj osobi koja je ovisna o gaziranim i energetskim pičima?

U zadnjih desetak godina je to postalo veoma popularno i veoma je zastupljeno, naročito kod omladine. U školama se na pauzama pije Red Bul, umjesto nekog soka ili obične vode. Marketing je naravno veoma jaka stvar i ovakav je napitak svima ušao u glavu jer navodno daje dodatnu energiju i da se odlično poslije toga osjećate. Je li to baš stvarno tako?

Mi vam danas donosimo jednu nevjerovatnu priču baš o ovisnosti o energetskim pićima i koliko to zapravo može biti štetno za jednu osoba. Ova je samohrana majka bila zaposlena, a s obzirom da ima i troje male djece ona jednostavno nije mogla sve da stiže. Nije imala dovoljno vremena jer je jedan dan zapravo za nju bio previše kratak. Ona se okrenula pijenju Red Bula, te je mislila da je to idealno rješenje za nju.

Tako je ona, čim bi ujutro ustala poderala dvije limenke ovog napitka. Za veoma kratko vrijeme se znatno udebljala te je broj odjeće skočio sa 16 na 24. Nedugo zatim je završila u bolnici jer joj je jetra potpuno bila uništena. Par mjeseci poslije se ona skinula sa ove ovisnosti i počela sa oporavkom. Dodatnim analizama je bilo utvrđeno da joj se jetra udvostručila u veličini.

Jedva je uspjela da se skine, jer je postala teški ovisnik. Nakon što je prošlo 9 mjeseci ona je uspjela da vrati svoju staru težinu. Ovo treba da vam bude jako dobar primjer koliko zapravo energetska pića mogu da vam ugroze život.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...