(VIDEO) KORONA JE SMIJEŠNA ZA UŽAS KOJI NAM TEK DOLAZI: PODACI TEK OBJAVLJENI, OSTAJE NAM SAMO JOŠ 9 GODINA NORMALNOG ŽIVOTA | BALKANIKA INFO
admin 20 Juna, 2020

Kriza vezana za koronavirus još uvijek nije prošla, a već se najavljuje novi val koji će nas zadesiti na jesen. Doduše, stručnjaci vjeruju da će taj drugi val biti blaži nego ovaj sad, ali ipak pozivaju na oprez.

I dok ljudi još uvijek smišljaju varijantu kako da se spase i riješe ovaj trenutni problem, američki stručnjaci najavljuju jednu još veću katastrofu koja nam predstoji u narednim godinama.

Tako su naučnici predvidjeli da će se tačno 2029. godine otopiti kompletan Arktički led. Da li znate šta to uopšte znači?

Satelitski snimci koji su objavljeni pokazuju tako, a smatra se da će globalno zagrijavanje biti glavni razlog za sve to. Nocinar i klimatski aktivista Ken Si je rekao da će ta zemaljska kugla biti nemoguća za život jednog normalnog čovjeka.

Mada procjene stručnjaka ne vide baš veliku vjerovatnoću da će se sav led otopiti za 9 godina, satelitske snimke ipak pokazuju nešto sasvim drugo i veoma zabrinjavajuće.

Arktik je prikazan kao mjesto najbržeg i najvećeg zagrijavanja na cijeloj zemlji, pa je tako preko noći postao najopasnije mjesto za jednog čovjeka u idućoj deceniji. Onog trenutka kada led nestane, Arktik će povući svu toplotu iz atmosfere te će tako cijelo čovječanstvo biti ugroženo.

Ako na to sve posmatramo realno, gubitak Arktičkog morskog leda će da poveća ionako jako velike i snažne povratne informacije o ledenom moru.

Za kraj pogledaj i jedan video klip vezan za ovu zastrašujuću informaciju i događaj koji će se desiti neminovno, kad tad. Da li je stvarno za 9 godina kraj? Je li nas čeka apokalipsa?

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...