DOK VIRUS HARA, SA ZEMLJOM SE DEŠAVA NEŠTO ČUDNO: NAUČNICI NISU VIDJELI NIŠTA SLIČNO DO SADA | BALKANIKA INFO
admin 25 Juna, 2020

Skoro sva mjesta na cijelom svijetu su u zadnjih mjesec – dva potpuno prazna. Ipak, neke države kao što su Australija, zemlje u Južnoj Americi i Africi nisu toliko zahvaćene virusom pa je tu situacija ipak nešto normalnija.

Međutim, kada je riječ o Evropi tu ništa ne cvjeta trenutno. Međutim, ono što su svi mogli primjetiti je da je uslijed ovog virusa planeta prodisala. Nema više zagađenih rijeka, životinje se počinju vraćati na svoja prvobitna staništa, mora i okeani su mirniji. Govori li vam to šta? Čovjek je tu bio glavni faktor, razlog za zagađenje kompletne planete. Već smo pisali o tome kako u Veneciji sada labudovi i ribe imamo u pročišćenim kanalima. Voda koja protiče kroz centar grada je sada toliko bistra da se bukvalno može kupati u njoj i piti iz nje. Sve je postalo mnogo ljepše za žvjeti. Majka priroda se oporavlja.

Seizmolozi su posljednjih dana primjetili neke dosta neobične pojave koje nisu godinama bile zabilježene. Naime, prisutan je reduciran nivo seizmičke ambijetalne buke. Sve se smirilo u posljednjih mjesec dva, a eto razlog nam je svima poznat.

Seizmološki zavod Belgije je među prvima uočio ove interesantne promjene. Oni su zabilježili smirivanje tla i to u nevjerovatnom omjeru i do 50% u odnosu na prije 6 mjeseci.

Baš u tom momentu je uvedena vanredna situacija u Belgiji, te su sve granice bile zatvorene. Nedugo zatim je istu pojavu zabilježio i Engleski Seizmološki centar, a smirivanje je krenulo od onog dana kada su zatvorene škole i sva javna mjesta.

Ovo definitivno predstavlja nešto jako pozitivno i to je jedna od rijetkih pozitivnih stvari koje je ovaj virus donio sa sobom.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...