ŠOK OBRT NA GRANICAMA, NOVI USLOVI ZA ULAZAK U DRŽAVU: Ponovo pooštrili mjere | BALKANIKA INFO
admin 12 Jula, 2020

Ponovo hladan tuš od Crne Gore

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tokelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

– Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da poseduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore – navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

crna-gora-zatvorila-granicni-prijelaz-hum-scepan-polje-granica-5e6be70aa4bfd

U saopštenju koje su prenijeli podgorički mediji dodaje se da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poskeduju i rezervaciju u hotelskom smještaju.

– Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori – piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...