KULTNA LJEPOTICA IZ "ŽIKINE DINASTIJE" DOŽIVJELA VELIKU TRAGEDIJU: "SVI SU JE VOLJELI, A NEMA JE VIŠE, PREMINULA NA ULICI…" | BALKANIKA INFO
admin 20 Avgusta, 2020

Skoro svi su čuli za Žikinu dinastiju, radi se o serijalu filmova koji su nezaboravnim učinili prije svega vrsni glumci kao i dijalozi koji su bili puni humora.

Navedena serija je oslikavala tadašnji život u Jugoslaviji ali i pokazivala razlike između dva svijeta, sukobe između generacija a u srži samog filma je prava ljubav dvoje mladih koja savladava sve prepreke koje im donosi život ali i njihovi najbliži.

Žikina dinastija savršeno dočarava i balkanski temperament po kojem smo poznati u cijelom svijetu a tu jed prije svega Gidra maestralno dočarao svoj lik.

Ljubavni par u filmu čine srednjoškolci Marija i Boba i tada su njih dvoje bili ideal prave ljubavi koju su svi koji su gledali film tražili u svojoj blizini.

Glumica Rialda Kadrić Šebej je odigrala ulogu Marije na jedinstven način i iako je nismo imali prilike gledati u nekim drugim filmskim ostvarenjima, po ovoj ulozi će ostati vječno upamćena.

Rialda se nakon snimanja Žikine dinastije povukla iz javnosti i prestala je da se bavi glumom. Ta

da otišla u Veliku Britaniju, u London gdje je željela da usavrši svoje poznavanje engleskog jezika.

To se desilo pred samo izbijanje rata na ovim prostorima a Rialda je tada sjedila u svom malom stanu u tuđini i gledala non stop vijesti.

Ovdje joj je ostala majka koja je ubrzo preminula i to nije ni saznala odmah jer nije bilo načina da joj se to javi, a i da jeste saznala odmah ne bi se mogla vratiti da je sahrani i oprosti se od nje i to joj najteže pada.

Tada je odlučila da se nikada više neće vratiti na ove prostore i dan danas živi u Londonu a veoma rijetko dolazi na naše prostore.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...