POZNATI DOKTOR U PR0GRAMU UŽIV0 NAJAVIO NEŠTO ZASTRAŠUJUĆE: SRBIJA U PANICI, ŠTA SAD DA RADIMO? (FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 20 Avgusta, 2020

Korona virus koji je u cijelom svijetu izazvao pandemiju, o njemu je izneseno pregršt informacija od kojih su se mnoge pokazale kao netačne, što ne treba puno ni da čudi jer se radi o potpuno nepoznatom virusu.

Kako se više o njemu saznavalo, pokazivalo se da su neke od tih informacija koje su iznošene u javnost pogrešne jer su se zasnivale na pretpostavkama da će se virus ponašati kao i ostali iz njegovog soja i tek kada su provedena mnoga istraživanja na osobama koje su bile zaražene kao i na onima koje su, na žalost preminule, došlo se do tačnih informacija.

Zbog čitave ove zavrzlame pojavile su se i razne teorije zavjere u koje vjeruje veliki broj ljudi koji ne žele da se pridržavaju mjera koje su propisane i koji ne vjeruju da virus uopšte postoji.

Ipak i ovi nevjernici, kada oboli neko koga oni poznaju ili oni sami, shvate da nisu bili u pravu i da zaraza postoji i da ima i teške simptome.

Situacija u Srbiji kada je u pitanju korona virus je počela polako da se smiruje ali se još uvijek ne može reći da je ona stabilna.

Doktor Ašanin, direktor kliničkog centra u ovoj državi je rekao da se građani ne smiju opuštati i da se mora čuvati zdravstveni sistem.

U ovom piku pandemije koji je iza nas, na glavnom udaru je bila Infektivna klinika u Beogradu u kojoj je pregledano preko 21 hiljada pacijenata.

Taj broj je sada puno manji i u prosjeku se pregleda 100 osoba na dan.

Ono što predstavlja veliki problem je zamor ljekara kao i činjenica da je veliki broj njih također zaražen, a  koji sada moraju iskoristiti priliku da se odmore jer nas u septembru vjerovatno čeka još gora situacija.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...