DANAS JE DAN D! Ratko se pojavio vidno iscrpljen, nosi masku: Srbija strepi zbog PAPIRIĆA kojeg je držao u desnoj ruci!(FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 25 Avgusta, 2020

Ratko Mladić je već 3 godine u Haškom tribunalu gdje odgovara za ratne zločine koje je počinio u Bosni i Hercegovini tokom rata 1992-1995 godine. Akcent je naravno na ratnim zločinima i genocudu koje je počinjeno na civilnom stanovništvu u Sreberenici u julu 1995 godine.

Njegova odbrana je u posljednjih godinu dana uporno radila na sakupljanju dokaza pomoću kojih bi ga mogla osloboditi da se brani sa slobode zbog njegovog trenutnog zdravstvenog stanja koje je jako loše. Vjerujemo da ste upoznati sa informacijom da je u protekla 3 mjeseca imao i unutrašnje krvarenje, tako da je njegov sin Darko apelovao na sve institucije da se njegov otac pusti na slobodu.

On je uvjerenja kako se haški doktori ne odnose baš najbolje prema njegovom ocu, i misli da bi u Srbiji na slobodi imao puno bolji tretman nego što ga ima trenutno u haškom tribunalu. Danas je održano i prvo ročište nakon 6 mjeseci pauze, zbog dobro znane situacije sa pandemijom korona virusa. Dosta sudija dolazi iz zemalja koje nisu otvorene prema Holandiji, tako da se ipak moralo malo sačekati sa početkom cijelog procesa. Podsjećamo on je 2017 godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Njegovi advokati su od tada skupili čak 10 dokaza, a on je po jednoj tački oslobođen kazne za genocid. Sudija Njambe je rekla da su danas primisli još 9 žalbi po osnovu njegove presude, ali će im trebati vrmene da razmotre sve tačke dnevnog reda. Ratko Mladić se u sudnici pojavio vidno iscrpljen, nosio je zaštitnu masku i po govoru tijela se vidjelo da je vidno malaksao, i da je u poprilično lošem stanju.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...