TURISTI MAHNITO BJEŽE IZ HRVATSKE: Napravili ste nam PAKAO od života, kunu HRVATE na sve strane, EVO i zašto! (FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 25 Avgusta, 2020

Hrvatska je država na Balkanu u kojoj veliki dio stanovništa živi isključivo od turizma, jer se Hrvatska prostire duž jadranske obale. Iako je ova godina katastrofalna za cijeli svijet, a pogotovo za jednu malu državu kao što je to Hrvatska, čini se kako pojedinci ne mare za to pa tako dovode svoje obale na loš glas svojim ponašanjem i netrpeljivošću prema stranim državljanima koji borave u njihovoj zemlji kao turisti.

Pored toga, pandemija korona virusom zadaje velike glavobolje svima koji žive od turizma, pogotovo zbog graničnih prijelaza koji se skoro svakodnevno otvaraju i zatvaraju, pa više niko nije siguran sto posto da će sutra moći preći granicu. Austrija je tako jako zabrinula sve svoje građane koji su odlučili doći na ljetovanje u Hrvatsku kad su objavili da će Austrijanci moći da se vrate u svoju državu bez PCR testa ili karantina samo do 17. augusta. Hrvatski mediji odmah su se zaputili na plaže, a jedan portal je zatekao četiri austrijske porodice koje su bile van sebe radi takve odluke. Oni su kazali kako su im zagorčali život ovakvom odlukom, jer su baš htjeli da se opuste i dali su već velik novac.

Mnogi su bili ljuti zbog ovakve odluke njihove vlasti, ali je ona donekle i opravdana, obzirom da je u Hrvatskoj ponovno došlo do naglog skoka oboljelih, a i Slovenija već prijeti sankcijama na graničnim prelazima jer smatraju kako im se uvozi dosta potencijalnih zaraženih ljudi. Čini se kako turistička sezona ipak neće biti ni približno onako dobra kako je to nekada bilo, a brojni ugostitelji sada već zbrajaju ogromne gubitke.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...