Da li ste znali da na telu postoji "DUGME ZA PRAŽNJENJE?" Samo pritisnete i iz vas izlaze SVE fekalije: PROVERENO RADI(FOTO) | BALKANIKA INFO
admin 14 Septembra, 2020

Redovno pražnjenje stolice jedan je kd osnovnih pokazatelja dobro zdravstvenog stanja kod svake individue. Mnogi imaji problema sa pražnjenjem crijeva pa pribjegavanu farmakološkim sredstvima ali to se može riješiti veoma lako uz pomoć “dugmeta za pražnjenje” kojeg svi imamo a svom tijelu.

Da bi imali redovito pražnjenje stolice potrebno je da unosite dovoljno tekućine i hrane bogate vlaknima. Nekad se jednostavno dogodi da uprkos dobrim nutrijentima ne možete obaviti veliku nudždu. U tom slučaju možete upotrijebiti “dugme za pražnjenje” to jest samo prstima dodirnete određeno mjesto i vaša crijeva će se pokrenuti. Pitate se gdje se nalazi to dugme?

2-3 centimetra ispod vašeg pupka nalazi se dugme za pražnjenje. Dovoljno je da sa dva ili tri prsta pritisnete srednjom jačinom prema unutra i malo masirate. Odmah ćete osjetiti da vam se peristaltika crijeva ubrzava a uskoro ćete imati i nagon za izvršavanje velike nužde.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...