Dok me muž maltretirao, svećenik je govorio da trebam trpiti – Balkanika

Dok me muž maltretirao, svećenik je govorio da trebam trpiti

U jednom momentu je konačno pukla. Pokupila je djecu i otišla s njima. Uzela je djecu i tri pelene i samo otišla…

“Strašno me bilo strah. Ne znam da li je uopće moguće opisati taj strah. Ne postoji ni jedna riječ za to. Vi nikad ne znate ishod , hoće li se sve završiti na šamaru ili će otići puno, puno dalje. I to je ono što iz dana u dan ubija i samo čekate i čekate da prestane”, ispričala je u svojoj potresnoj ispovijesti Sandra koja je za HRT otvorila svoju dušu i ispričala što je sve proživljavala tokom dugih godina zlostavljanja.

Krivila je samu  sebe. Ne zna objasniti zašto ali je mislila da je ona nešto sigurno zgriješilaa i da je kriva.

“Ulazite u začarani krug u kojem se nikako ne snalazite. Prvo se šokirate, a onda sepolako  počnete stiditi”, ispričala je dalje.

Nadala se da će se on promijeniti kada dobiju djecu.

Nikad nije osjetila da mu je zbog svega žao. Nikad joj to on nije ni rekao. To je bio način da on ispolji svoje frustracije, dileme, nikada  joj nije rekao – žao mi je”, ispričala je  Sandra koja strpljivo šutjela i trpjela. Nekoliko puta nije mogla otići ni na posao jer je bila sva u  masnicama.

Odabrala je da o tome ne priča. Kroz prvi period je gledala na to kao jedan ružan dio koji žena mora proći i prevazići kako bi sačuvala brak, da bi imala nekakav malo bolji odnos s mužem. Ali bila je to skroz kriva procjena. Totalno.

Otišla je u crkvu u jednom momentu i ispričala sve svećeniku. Rekao joj je da bih trebala malo pretrpiti jer je žena ta koja drži četiri ćoška kuće. Rekao joj je da treba istrpiti da on svoju nervozu iskali na njoj, a onda kasnije da se potrudi da on više ne bude nervozan pa se to više neće ni  događati.

Sandra  je s bivšim suprugom provela 10 godina, od toga sedam u braku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *