NEVJEROVATNO: Oliver Kahn branio penale 9-godišnjacima i zaustavio da novac ode u humanitarne svrhe – Balkanika

NEVJEROVATNO: Oliver Kahn branio penale 9-godišnjacima i zaustavio da novac ode u humanitarne svrhe

Fudbalska historija je baš puna  interesantnih  anegdota  koje su vezane  za  baš  neke od najpopularnijih legendi  baš ovog sporta.

Jedna  od  velikih legendi  je i Oliver Kahn, prijašnjih golman Bayerna kao i  reprezentacije Njemačke koji je baš  predmet jedne od  zaista najluđih fudbalskih anegdota koje ste  vi pročitali u posljednje vrijeme.

Koliko je tačno  Kahn bio zapravo  takmičarski nastrojen i još bitnije  – koliko nije on nikako  volio gubiti najidealnije  pokazuje priča iz  jedne knjige Tor! Koja baš  opisuje historiju poznatog njemačkog fudbala, te isto to  koja se  i samim tim dotakla čak  i legendarnog Kahna.

Dakle , priča govori  da da je Kahn  u baš  humanitarne svrhe sudjelovao  u penal seriji  i to protiv jedne  grupe devetogodišnjaka.

Navodno bi  za baš  svaki pogodak koji  ova djeca postignu Kahnu novac zapravo  bio doniran u baš  humanitarne svrhe, ali na veliku  žalost djece, kao i onih kojima je taj  novac trebao otići, Kahn nije htio  dopustiti  niti jedan gol, pa  je odbranio baš  svaki penal koji su  ta djeca šutirala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *