Tek se uselio u kupljenu kuću na kojoj nema fasade. Ujutro ga probudila velika lupa pa se uhvatio za glavu kada je vidio šta mu je komšija napravio… – Balkanika

Tek se uselio u kupljenu kuću na kojoj nema fasade. Ujutro ga probudila velika lupa pa se uhvatio za glavu kada je vidio šta mu je komšija napravio…

Balkanski mentalitet je   upravo takav da je  baš svima poznato da se fino  komšijski odnosi njeguju i mnogo  su važni .

Većina pokušava da ih održi i to  sa svojim komšijama jer  kada se gleda na  upravo takav način nema baš  nikog bližeg do komšije.

Čovjek je kupio jednu  novu kuću i  onda se uselio  u nju a nedostaje  samo još  to da se postavi fasada kako bi bilo sve.

Budući  je stanje jako  teško nema se potrebno  para pa se  onda čekaju neka  bolja vremena.

Njegov dakle  prvi komšija pravi  fasadu i dovršava baš  sve na kući i to je  skroz normalno.

Ali dogodilo  se da je mama  tog komšije jednog dana skroz nezgodno  pala i slomila je dakle  kuk a sve je to gledao  sin od komšije.

Regaovao je automatski  kada je pogledao  o čemu se radi  pozvao je odmah  hitnu i sa tom starom ženom se  on odvezao do bolnice da  tu  bude uz nju.

Sin od  te starice kao  i snaha nisu uopšte  bili kod kuće ali naveče su dakle  došli da seiskreno zahvale na baš  svemu učinjenom.

Ovaj je saopštio da je to samo  lijep komšijski gest i da baš  tako to mora  da bude.

Nije prošlo par  dana a ujutro je dakel  komšiju zapravo  probudila lupa oko kuće.

Kada je dakle  izašao da pogleda  kad ono oko njegove kuće majstori prave  fasadu.

Saopštio  je majstorima da je to  velika greška i da je ovo potpuno  pogrešna kuća jer on nema nikako  novaca za  baš tako nešto.

Majstori  su saopštili  da nema nikakve  greške jer  su oni zapravo angažovani od komšije da prave  njegovu fasadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *