NAJEFIKASNIJI PRIRODNI LIJEKOVI ZA OTKLANJANJE GRČEVA U NOGAMA – Balkanika News

NAJEFIKASNIJI PRIRODNI LIJEKOVI ZA OTKLANJANJE GRČEVA U NOGAMA

Grčevi u nogama odlikuju se  iznenadni bolom  i zatezanjem mišića nogu. Radi se najčešće o mišićima listova, i iako grč obično traje svega par sekundi, ponekad je potrebno i više minuta da se mišići  potpuno opuste.

grc1-580x3861-890x395

Kada se mišići opuste tada i bol od grča obično nestaje.

Šta je to što izaziva grčeve u nogama?

Puno je  faktora koji doprinose nastanku grčeva u nogama, iako ih oni direktno ne izazivaju.

Ti faktori su: dehidracija, naporno vježbanje, umorni mišići , povrede, nedostatak minerala, slaba cirkulacija, prekomjerna tjelesna težina, nuspojave određenih lijekova

Šta  se može uraditi?

– Jabukovo sirće: U šolju mlake vode pomiješati kašiku meda i dvije kašike jabukovog sirćeta, dobro promiješati i popiti.

– Primijenite pritisak: Pritisnuti sredinu grča pesnicom ili palcem na petnaestak sekundi. Nakon toga grč uglavnom prestaje.

– Istezanje: Ponekad je jedan od najlakših načina šetnja (ukoliko je moguće), posebno ako je riječ o grču u butini, ukoliko je grč u listu, istežite stopalo ka gore ili pomoću ruku ili oslanjajući ga o pod.

– Sjedite u kadu s toplom vodom: jer topla voda pomaže u opuštanju mišića.

– Banane i krompir: Ukoliko često patite od grčeva u nogama, to može značiti i da vam nedostaje kalijuma. Najbolji izvori ovog minerala su banane i krompir pa se potrudite da ih što češće jedete  (banane svakodnevno).

loading...

Slični postovi:

Comments

comments