Jedan gutljaj svako jutro , spas za vašu jetru – Balkanika News

Jedan gutljaj svako jutro , spas za vašu jetru

Jetra  je jedan od najvažnijih organa koji učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Pomaže pri jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve otrove i nečistoće iz nje.

zdrava-jetra

Otuda je kristalno  jasno da  zdrava i čista jetra   je u stvari zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje način prevencije za zdravu jetru je  ustvari njeno svakodnevno čišćenje a to možemo učiniti tako da  svako jutro na prazan želudac popijemo kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možemo uživati ​​u doručku.

Ovaj miks se može pripremati i koristiti cijeli život, jer su oba sastojka obične  svakodnevne životne namirnice.

Nakon upotrebe od samo mjesec dana osjetit ćete  značajne vanjske i unutarnje promjene. Vaš izgled će se popraviti, nestat će tamni kolutovi ispod očiju, ten će postati svježiji, a izgled pomlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa probavom. Jednom rječju osjećat ćete se zdravo s puno više energije.

Maslinovo ulje kao ni jedan drugi proizvod pomaže kod otvaranja kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan u procesu probave i ubrzava rad vaših crijeva.

Isti efekat na probavu imaju limun i brusnica.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Limun je veliki izvor vitamina C, i veoma djelotvorno čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

loading...

Slični postovi:

Comments

comments