U samom centru Zagreba izašla je na balkon totalno gola: Za samo nekoliko sekundi nastao je urnebes – Balkanika News

U samom centru Zagreba izašla je na balkon totalno gola: Za samo nekoliko sekundi nastao je urnebes

Mlada zagrebačka novinarka Ivana Hunjak je ovih dana, u centru Zagreba izašla na balkon bez  ikako  odjeće, a sve u svrhu maloga eksperimenta, da se primijeti  razlika između stvarnog i virtualnog svijeta u glavama građana Hrvatske.

Mlada novinarka kaže da je na ovu ideju došla sasvim slučajno, shvativši da mnogi od njenih prijatelja ili poznanika izgledaju dosta drugačije u virtualnom svijetu nego u stvarnosti, pa se odlučila na ovakvu jednu prezentaciju osobe u stvarnom svijetu kada se ima šta i zašto pokazati.

Ivana je još kazala  da je uočila  da ljudi sve više i više bježe od stvarnosti, u taj neki virtualni svijet, i da lagano  gube vezu sa bilo kakvom realnošću.

Za sebe govori da nije imala nikakav strah da gola  izađe na balkon, i da svaka osoba mora  da bude onakva kakva jeste a da je odjeća samo jedan mali, nebitan , tehnički detalj.

Ono što je za Ivanu zanimljivo  je da njene komšije nikako  nisu imali gotovo nikakvu reakciju, ali je taj nedostatak nadoknađen reakcijama na društvenim mrežama.

U samo nekoliko  minuta fotografija je napravila pravi urnebes, a zvuk za obavijesti na njenom mobitelu nije prestao da radi satima.

 

loading...

Slični postovi:

Comments

comments