FOTO- Na maturu došla u majci sa natpisom u kojem je pisalo da je pare za matursku haljinu dala za djecu oboljelu : Majka dječaka koji ju je trebao pratiti na maturu zabranila da je prati jer se po njoj, djevojčica obukla prosjački – Balkanika News

FOTO- Na maturu došla u majci sa natpisom u kojem je pisalo da je pare za matursku haljinu dala za djecu oboljelu : Majka dječaka koji ju je trebao pratiti na maturu zabranila da je prati jer se po njoj, djevojčica obukla prosjački

Svake godine smo sve češće svjedoci maštovitosti  i kreativnosti u oblačenju mladih maturanata.

Maturanti hoće  da kroz svoju maturu, događaj koji ih prikazuje kao odrasle i zrele osobe, pošalju neku poruku kroz svoje oblačenje ili kroz neke dobre postupke.

Slučaj ove djevojke iz Kaknja pokazuje i onu humanitarnu i dobru  stranu razmišljanja nekih mladih ljudi.

Lejan je, kao maturantica jedne osnovne škole u Kaknju  željela da novac koji su njeni roditelji odvojili za njenu matursku haljinu donira, tj. pokloni ga u humanitarne svrhe, djeci bolesnoj .

 

Ali priča ima i svoju negativnu stranu, jer majci dječaka koji je trebao dopratiti Lejan na maturu se nije dopalo  njeno izdanje, pa je zabranila svome sinu da joj bude pratnja uz opasku da je Lejin izgled  prostački za ovakva dešavanja .

Kakvu  mi djecu odgajamo, pitanje je svih pitanja, a više o tome je pisao i Lejin otac na svome Facebook profilu , bio je mnogo ogorčen .

 

loading...

Slični postovi:

Comments

comments