admin 1 Juna, 2019

U gradskoj upravi Virginia Beacha 40-godišnji DeWayne Craddock je počinio krvoproliće, naime on je ubio 12 svojih kolega i još nekoliko njih je ranio.

On je ranije bio u Američkoj nacionalnoj gardi, a sada je bio dugogodišnji uposlenik gradske uprave. Bio je inženjer u gradskoj upravi.

ubica

On je ušao u zgradu i išao sa jednog sprata na drugi i pucao, bio je naoružan do zuba. U gradskoj upravi na sva tri sprata pronađene su žrtve a još uvijek nisu otkriveni njihovi identiteti.

Prvobitno je bilo riječi o tome da se on sam nakon toga ubio međutim najnovije informacije govore kako je on zapravo ubijen u razmjeni vatre sa još četiri policajca a jednog od njih je i ranio.

Motiv njegovog djela još uvijek nije poznat, ali prema nezvaničnim informacijama navodi se kako je on bio nezadovoljan na poslu i da je pretpostavlja se dobio otkaz što je i dovelo do ovog čina osvete.

U nekoliko posljednih sedmica policija je objavila da je on zapravo sve legalno, kupio veliki broj oružja.

us-police

Gradonačelnik Bobby Dyer na konferenciji za novinare rekao je: “U historiji Virginia Beacha ovo je najrazorniji dan” te je dodao: “Stradali su naše kolege, prijatelji, susjedi i suradnici”.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...