admin 2 Juna, 2019

U emisiji Izazovi BN TV advokat Duško Tomić je ponovio da je David Dragičević ubijen, međutim sve do jučer su motivi ubistva javnosti bili nepoznanica, a on ih je otkrio, zašto bi Davida neko uopšte želio ubiti?

pravda-za-davida-bec

“Hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac” je prema riječima Tomića koji je došao do pouzdane informacije zapravo to motiv ubistva.

-U prisustvu mog istražitelja od Davora sam tražio da mi kaže da li je to istina. Kao veliki stručnjak, prema mojim saznanjima pokojni David je ušao u sistem i otkrio veliki novac, promijenio šifru, i nije znao reći koja je to nova šifra kada su ga stisli ili možda nije htio da kaže i da je zbog toga izgubio život. Ili su ga jurili pa ubili, ili su ga ubili pa bacili, ili je on skočio … više to i nije bitno jer je taj momak mrtav – rekao je Tomić.

Kako dalje navodi njemu je Davor rekao kako je on to znao i da je sa pet sistema zaštitio tu šifru.

-O tome moramo obavijestiti javnost tada sam rekao i ići do tih laptopa kako bi mogli utvrditi čiji je zapravo to novac – onaj čiji je novac bio taj ga je i ubio! Na jednoj konferenciji sam to ja i naglasio. Pozvao me je tada Davor i rekao: “Ti si moj advokat, zaboravi više ovu priču” – Kaže Tomić.

davor-dragicevic-protest

-Od oca i majke ja sam imao punomoć da jedan tim formiram i da ka tome idemo. Kao vrsnog advokata iz Hrvatske sam po činoj inicijativi prihvatio Antu Nobila, iz Beograda je to bila Zora Nikadinović, a Ifet Feraget je tu ušao po želji Davora Dragičevića. Kako je vrijeme odmicalo imali smo drugačije koncepte, ali smo krenuli jako dobro. Utvrditi istinu bio je naš koncept. Ako se Tužilaštvu i policiji ne približimo mi koncept ne možemo utvrditi, a u samom startu je bilo da sa njima nećemo – u emisiji Izazovi BN TV podsjetio je Tomić.

davor-dragicevic-trg-krajine

18. marta prošle godine je policiji prijavljen nestanak Davida Dragičevića a 24. marta iste godine je njegovo tijelo pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod Kastel tvrđave u Banjaluci.

Prema prenosima Avaza, smrt je prvobitnom istragom utvrđena kao posljedica utapanja, bez elemenata krivičnog djela. 28. juna prošle godine, nakon tri mjeseca, tužilac je zbog osnova sumnje za ubistvo donio naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca.

O ubistvu dvadesetjednogodišnjeg studenta iz Banjaluke nema više detalja o istrazi, a politički i policijski vrh direktno optužuju otac Davida Dragičevića.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...