admin 7 Juna, 2019

Da bi jednu ženu spasili iz smrtne opasnosti ovi policajci su učinili sve i o posljedicama koje su se mogle njima desiti nisu uopšte razmišljali kao ni o onima za koje bi eventualno mogli odgovarati.

Kao i svakog dana policajci Sajmon Rasel i Pol Vots su patrolirali svojim rejonom a scenu od koje su se naježili primjetili su kod obale. Oni su mogli vidjeti BMW koji tone u vodu, polako ali sigurno.

Oni su brzo istrčali i ugledali na zadnjem sjedištu ženu koja se bori i nogama i rukama da razbije staklo na automobilu.

Oba policajca su potrčala prema unesrećenoj ženi, koja je neuspješno pokušavala razbiti zadnje vjetrobransko staklo, zagazili su u vodu i prema njoj krenuli, reakcija je morala biti bez razmišljanja i brza jer za spašavanje žene imali su samo sekunde.

Jedina moguća solucija u tom trenu bila je razbijanje stakla kamenom, na tu ideju došao je Rasel. Našao je jedan veliki kamen te razbio staklo na automobilu.

Pažljivo su izvukli ženu iz automobila te su je odveli na obalu, njima su se u tome pridružili i neki posmatrači i prolaznici koji su u ovoj akciji također željeli pomoći policajcima.

Nakon što je uspjela doći sebi, rekla im je da ima 63 godine, i da je nad svojim vozilom iz nekog za nju neobjašnjivog razloga izgubila kontrolu i sletila u vodu sa obale, pri samom udaru voda je počela ulaziti u vozilo te je ona odma prešla na zadnje sjedište pokušavajući da razbije staklo.

Hitna pomoć se brzo pobrinula za ovu prestrašenu ženu nakon što su došle i druge ekipe policije da izvuku vozilo na obalu, ova žena je i više nego zahvalna policajcima koji su je spasili.

Obojica su rekli da je to samo dio njihovog posla, ali su pohvaljeni zbog svog hrabrog čina, veoma im je drago da se sve uspjelo završiti na najbolji mogući način.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...