admin 7 Juna, 2019

Kada više nije mogao da progovori, na izmaku snaga, digao je ruku i mrdao prstima, time pokazujući na novac. Samo sam ga zagrlila.

-Rekao si to bezbroj puta, znam. Ne brini – šapnula sam mu – novac ćemo dati bolesnoj djeci, a nakon toga je spustio ruku.

Bili smo svjesni da je došao kraj. A čak i u tom trenutku on je mislio o tome kako pomoći drugima.

Posljednje trenutke sa dečkom Milanom Miloševićem (28) na ovaj način opisuje Tijana Miljković (25) iz Leskovca, njen dečko je izgubio bitku s bolešću, ali je iza sebe ostavio novac koji želi da se bolesnoj djeci donira, cifra je oko 9.000 eura.

ml

Mali Sergej iz Vranja koji se bori sa tumorom na srcu i mozgu dobio je šansu za život zahvaljujući Milanu, također i jednogodišnja Maja Cvetković iz Kmetovca, a ona se bori sa spinalnom atrofijom mišića.

Zajedno su Milan i Tijana bili jako dugo, u svojim planovima su imali i brak i djecu, ali te planove je iznenadna bolest zauvijek ugasila.

-Poroka nije imao a redovno se bavio sportom i posjećivao teretane. Prvi put ljekaru je otišao u maju prošle godine, kada je osjetio peckanje u donjem dijelu stomaka. Uroloških problema nije bilo ali je bolesnu jetru otkrio urolog i nakon toga su krenule pretrage da bi se poslije ispostavilo da je bolest metastazirala – pričala je Tijana za Telegraf dok je za Milanovo izliječenje u Turskoj još uvijek postojala nada.

S vremenom je sve više snage gubio, a sama bolest je postajala teža dok ga upotpunosti nije vezala za krevet. Čak i nakon toga, u tim trenutcima, sve oko sebe je Milan tješio.

Kaže da u zadnja dva dana uopšte nije bio svjestan, a pored njega je Tijanai tada spavala.

-Pored njega sam sve vrijeme spavala. Bio je divan, hrabar. Moj Milan…

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...