admin 9 Juna, 2019

Samoubistvo je počinila učenica iz Indije, Anamika Arutla (17), nakon što su u aprilu objavljeni rezultati ispita.

Na ispitima prve godine preliminarni rezultati ispita su pokazali da je Anamika pala. U kući svoje bake, istog dana, djevojka je sebi oduzela život.

Nakon više od mjesec dana od Anamikinog samoubstva njezina sestra je izvršila provjeru rezultata ispita i došla do otkrića da je njezina sestra zapravo te ispite položila.

Ovo je bilo ubistvo od strane Vlade a ne samoubistvo. Anamika nije pričekala da se greška utvrdi iako je bilo očigledno da je došlo do neke greške – izjavila je Anamikina sestra.

q

Toga da se njena sestra neće vratiti ona je bolno svjesna kako kaže, ali će se boriti za pravdu – svoje roditelje i svoju sestru.

Kao pametna i hrabra djevojka je opisana Anamika, a njen san je bio postati vojni oficir. U New Delphiju je trebala pohađati Nacionalni kamp za kadete, gdje je 10 dana prije nego što je počinila samoubistvo bila izabrana za intervju.

Da bi mogla pohađati bolju školu stanovala je kod nene.

U međuvremenu nakon brojnih protesta došlo je do ponovnog sabiranja bodova za učenike koji prema tim rezultatima nisu položili ispite, ali nakon objavljivanja ispita nekoliko desetina učenika je izvršilo samoubistvo.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...