admin 12 Jula, 2019

Majku su puno povrijedile njegove riječi jer je pomislila da se njihovom ponovnom susretu njen sin ne raduje.

“Trbuhom za kruhom” je odlučio da krene jedan osamnaestogodišnji momak i napustio je svoju majku, u potrazi za boljom budućnošću otišao je u inostranstvo. Jer joj je neizmjerno nedostajao njegova majka mu je prišla i zagrlila ga što je mogla jače. Međutim njenom sinu taj postupak očigledno nije odgovarao.

“Ja znam da me jako voliš majko, ali kada me tako pred svima grliš, osramotiš me, kao da sam još uvijek malo dijete”, rekao joj je. Taj postupak je jako povrijedio majku jer je ona pomislila da se on njihovom ponovnom susretu ne raduje. Ponovno u inostranstvo je odlučio da ode njen sin nakon 6 godina. Na aerodrom je majka ponovno krenula sa njim a sada je imao 24 godine. “Pazi na sebe, sine moj”, rekla je uplakana i okrenula leđa, ovaj put ga nije grlila.

Međutim, kada se sljedeći put sin vratio kući na aerodromu ga majka nije čekala. Buket cvijeća i jedno pismo je ugledao na stolu kada je došao kući. Tada je uslijedio njegov najgori trenutak u životu kada je brže bolje odlučio uzeti pismo da ga pročita.

“Kada sam te prije 6 godina zagrlila, sine moj, od radosti sam plakala, ali ja sam već u grobu dok ove redove čitaš. Od raka sam preminula! I na tvom drugom odlasku sam plakala. Nisam željela da te sramotim pa sam okrenula leđa, iako sam znala da je to posljednji put da te vidim. U tvojoj blizini ću uvijek biti i volim te puno. S ljubavlju, tvoja mama”, u pismo je stojalo.

Suze su samo tekle, sin je sjeo na pod i nije mogao doći do daha. Tada je krenula lavina uspomena i kajao se za svaku ružnu riječ koju je majci uputio, iako nije ni mislio da će je to toliko povrijediti. I vi još jednom preispitajte vaš odnos prema majci!!!

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...