admin 17 Jula, 2019

Srbiju a i cijeli Balkan zaprepastila je ova priča. Riječ je o Radmili Mikulović iz sela Tešnice kod Aleksinca – pred kamerama na vlastitu inicijativu ona je tvrdila da je unuku i svoje dvije kćerke prodala.

Prema njenim riječima od tog novca je sazidala kuće, a uprkos tome što joj prijeti 15 godina zatvora ona ne vidi u svom postupku ništa loše, a još dodaje i da je to uobičajena i normalna tradicija. Ona je nezaposlena, kaže da posla nema, a dodaje da je nemoguće zakonski zabraniti to jer je to tradicija, te da su sasvim normalna stvar ugovoreni brakovi.

-Onome kome se sin treba ženiti dođe kod nas i upita da li mi djevojku imamo. Mi damo ako vidimo da je dobar čovjek a ne damo ako se djeca ne vole – kaže Radmila. Tu se radi, po pravilu, o djevojčicama koje još uvijek nisu ušle u pubertet.

Jedan Radmilin sugrađanin kaže: -Ja svojke kćerke nisam prodavao, ali zbog toga što nisam prilike imao. Zatim kaže kako je cijena pala djevojkama i da sada cijena plave djevojke iznosi oko 50 ili 60 hiljada eura.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...