admin 13 Februara, 2020

Teške tjelesne povrede zadobio je učenik Osnovne škole “Srbija” u Palama nakon što ga je osam njegovih vršnjaka pretuklo.

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević je tu informaciju potvrdila za “Srpskainfo”.

Govorila je kako je zajedno sa roditeljima dječak tog dana otišao u bolnicu kako bi ga pregledao hirurg.

-Kod mene je on bio na snimanju rebara kao i ostalih dijelova tijela koji ga bole. Krajem prošle sedmice se desio taj incident. Zaista nikakve informacije ne mogu odati o ovom djetetu – Karadžić-Jovičević je istakla, koja je ljekar također.

Niko od nadležnih ne reaguje na vršnjačko nasilje u ovoj školi koje traje godinama prema njenim riječima.

-Ja sam već govorila kako postoje snimci od te tuče ali nikome u školi ne dozvoljavaju da se to vidi – rekla je Sonja.

A u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo je rečeno kako ovaj slučaj nije prijavljen.

Direktorica Osnovne škole “Srbija” u Palama Sanja Marković kaže kako njoj nije poznato da se desilo teško vršnjačko nasilje u kojem je jedan učenik povrijeđen. Ona navodno ne zna kada se to desilo ni o kakvom se nasilju radi.

Na postavljeno pitanje kako ona ne zna ništa o tome ukoliko postoje i snimci tog sukoba, kratko je odgovorila kako o tome preko telefona ne može pričati.

-Onoga ko vas je o tome obavijestio morat ćete pitati. O tome ne želim pričati, ukoliko vas nešto interesuje, možete u moju kancelariju doći sa nalogom – poručila je Marković.

(Izvor: blic.rs)

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...