admin 18 Juna, 2020

Jovanović je, povodom incidenta u petak ispred parlamenta, rekao da je policija trebalo odmah podnese krivičnu prijavu

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da je predsedniku Aleksandru Vučiću, u telefonskom razgovoru, rekao da ne može više da ulazi u Skupštinu Srbije i da se osjeća kao bijednik dok to radi.

Jovanović je, povodom incidenta u petak ispred parlamenta, rekao da je policija trebalo odmah podnese krivičnu prijavu, a tužilaštvo da reaguje, a ne da, kako kaže, svi u zemlji imaju utisak da tužilaštvo reaguje samo onda kada neko na njega izvrši pritisak.

Jovanović je rekao da se politička situacija promenila od vremena prije izbijanja pandemije virusak korona.

O učešću na izborima će se, kaže, razgovarati u okviru stranke.

Navodi da njihovi motivi i razgovor nisu preispitivanje koje bi imalo veze sa izbornim uslovima ili sa onim što je do sada navođeno kao kritika koja je opravdanje za distanciranje od izbora, već pre svega politika.

– Ja sam sve rekao ovom društvu, i nisam postavio pitanje ceijne koja mora da se plati. Najčešće posljednjih dana ćutim i gledam ono što se dešava u prostoru koji se opisuje kao srpska politika i to ćutanje nije izraz neke nemoći, nego konstatacije da nisam siguran da uopšte ko ima snage da me čuje i želi više išta da sluša”, rekao je Jovanović.

cedaa

Ističe da ne razmišlja o bojkotu i da njemu bojkot nije bio opcija, već razmišlja, kaže, o svom mjestu u ovom društvu u onome što je njegova obaveza prema društvu.

Prema njegovim riječima, nije želio da učestvuje u osnivanju Saveza za Srbiju, jer nije dijelio te političke ideje.

Ne zato što mu je Vučić bliži, već zbog toga što tu nije bilo one politike koja je društvu bila potrebna, smatra Jovanović.

– Danas kada se sve oko nas raspada, a u centru tog raspada je nešto što bi trebalo da bude kičma našeg društva, a to je ozbiljna i odgovorna politika. Hoću da pričam sa svojom strankom, sa Predsedništvom, sa Glavnim odborom i to će se desiti u narednim danima. Neću da idem na izbore tako kako rade drugi, nikada me to nije to interesovalo zbog poslaničkog mandata ili zbog neke plate koja uz to ide, naglašava Jovanović.

668761-ceda-jovanovic-aleksandar-vucic-ls

Dodao je da nikada neće reći da je politika izgubila smisao “zbog toga što mu se ne dopada onaj koji je na vlasti”.

“Niti ću reći da idem na izbore, da bih potom bojkotovao parlament. Ali ću vrlo ozbiljno postaviti pitanje: ‘Izvinite da li vi ozbiljno mislite da sam ja jedini čovek u ovoj zemlji koji treba da brani istinu o 12. martu? Da li sam ja jedini čovek u ovoj zemlji koji ubistvo 15.000 ljudi treba da nazove ratnim zločinom? Da li sam ja jedini čovek u ovoj zemlji koji misli da smo svi na istom, jednom putu'”, upitao je Jovanović.

Na pitanje ko su mu je veći problem, vlast ili opozicija, odgovara da su u većini tema – i jedni i drugi isti.

“Ako pričamo o odnosu prema devedesetim, isti su mi. Ako govorimo o odnosu prema 12. martu, isti su mi. Ako govorimo o odnosu prema nasilništvu i siledžijstvu, da li je neko iz opozicije progovorio normalnim jezikom o onome što se desilo u petak ispred skupštine. Šta kažu lideri opozicije? ‘Šta će Rističeviću sako’. Hoćeti li da ga presvlačite nogama? Pa ako neko presvlači nogama Marijana Rističevića, onda će neko da presvlači nogama vaše koleginice”, naveo je Jovanović.

Kako je kazao, za njega su baklje ispod prozora, i baklje na balkonu, ista stvar, i osuđuje ih.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...