admin 18 Juna, 2020

Mediji u Bosni i Hercegovini uglavnom su u službi političkih stranaka koji u manjoj ili većoj mjeri kontroliraju njihove uređivanje. Ne treba biti posebno upućen, sve je jasno i zna se ko koga kontroliše. A oni koje ne kontroliše niko su rijetki ili ih nema nikako.

BAKIR IZETBEGOVIĆ

Zato se informacije o političarima posebno rijetko objavljuju ukoliko ih kompromituju. No postoje oni koji su neovisni pa imaju mogućnost objavljivanja (i sami smo takvi). U prvom redu mislimo tu na Centra za istraživačko novinarstvo koji je nedavno objavio informacije o imovini Sebije i Bakira Izetbegović. Znate li šta imaju? Imovina je procijenjena na nekoliko miliona maraka. Samo kuća iz naslovne fotografije vrijedi milione. A ostalo pročitajte u nastavku. Naravno, samo je dio prijavljen, ko zna gdje se još nalaze njegove nekretnine…

bakir

Prema podacima iz imovinskih kartona i zemljišnoknjižnih dokumenata, Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija, direktorica KCUS-a, suvlasnici su kuće i zemljišta u Sarajevu, procijenjenih na 185.000 KM. Supruga je i vlasnica apartmana na Bjelašnici koji je procijenio na 100.000 KM. Izetbegović nema automobil, a u imovinskom kartonu 2014. godine je napisao da supruga vozi putnički automobil vrijedan 50.000 KM. A neprijavljena imovina?

Zemljište u sarajevskom elitnom naselju Poljine plaćeno je četvrtinu miliona maraka. Kupili su ga član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija i direktor Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Ševkija Okerić prije dvije godine. Riječ je o uređenom zemljištu od skoro pet duluma koje uključuje pristupni put, doznaje Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

Izetbegović je u imovinskom kartonu koji je predao Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) napisao da on i supruga Sebija dijele vlasništvo nad kućom i zemljištem, ne navodeći gdje se te nekretnine nalaze. Također je za suprugu naveo da je vlasnica apartmana i automobila. Izetbegović je svu imovinu procijenio na 520.000 KM. Prema dokumentima, kuća i zemljište se nalaze na Poljinama. Zemljište od dulum i po je kupljeno 2003. godine za 75.000 KM, a kuća je izgrađena naknadno. Iste godine je Sebija Izetbegović kupila apartman i garažu na Bjelašnici za 100.000 KM.

sebija-i-bakir-izetbegovic-foto-nap-696x452

Novinari su otkrili da Izetbegovići pored ovoga imaju još zemljišta na Poljinama u suvlasništvu sa Okerićem. Neprijavljeni plac su kupili u septembru 2012. godine za 243.250 KM, a nakon toga je Izetbegović sa Okerićem kupio i pristupni put za cijenu od 7.922 KM. Prema zemljišnoknjižnim dokumentima, Okeriću pripada pola od skoro pet duluma zemljišta, a bračnom paru Izetbegović druga polovina.

Dok narod uglavnom gladuje i jedva sastavlja kraj s krajem, vođe uživaju u luksuzu. Ali što je previše, previše je. Ne znamo samo dokle…

Treba naglasiti da se u javnosti često puta vrtila pogrešna fotografija Bakirove kuće, a da novih i boljih nema. Mediji su ranije objavili da je fotografija koju vam donosimo u nastavku zapravo fotografija kuće porodice Izetbegović, ali to ipak nije tačno.

TRI KUĆE KAO TVRĐAVE, DODIKOVO BOGATSTVO JE NEIZMJERNO: Poludjet ćete kada vidite šta sve krije od medija (FOTO)

Milorad Dodik u svom vlasništvu ima kuću, zgradu i zemljište u Gradiškoj u vrijednosti od 300.000 KM. 

Pored toga posjeduje i stan u Laktašima, a vrijednost stana koji ima 55m2 nije navedena.

milorad-dodik5

Također, još dva stana koja imaju 78m2 nalaze se u Beogradu, a iznos istih nije naveden.

Njegova najveća nekretnina jeste kuća u Beogradu u vrijednosti od 1.700.000 KM koja ima 341m2.

Dodikov sin Igor vlasnik je firme ‘Eco Fruit’ koja je je prema izvještaju iz 2009 vrijedila 9,6 miliona KM.

U vezi s tim, Dodik je u svom imovinskom kartonu prijavio plantažu sa 1.030.165m2, zemljište s 5.180m2 te zemljište sa objektima veličine 11.840m2. Sve nekretnine se nalaze u Gradišci.

dodik-cirilica-02

Supruga Milorada, Snježana Dodik u svom vlasništvu ima zemljište u Laktašima vrijednosti 19.000 KM sa 40.300m2 veličine. Također još jedno zemljište u Laktašima, tačnije Bakincima je vrijedno 70.000 KM, a njegova veličina iznosi 150.500m2.

Pored zemljišta Snježana posjeduje i poslovni prostor u iznosu od 100.000 KM koji se nalazi u BiH (nije navedena tačna lokacija).

dodik

Milorad Dodik u Bakincima posjeduje tri ogromne vile.

U nastavku pogledajte kako izgledaju kuće koje predsjednik RS posjeduje u Bakincima.

screenshot-44-11

screenshot-43-13

Ono što je u javnost malo poznato je da je Dodik već godinama  braku sa Snežanom, a sa njom se pojavio i na glasanju u oktobru.

Ovo je bila jedna od rijetkih prilika da vidimo Dodikovu supurugu u javnosti, jer ne voli da se medijski eksponira.

Supruga Milorada Dodika je po zanimanju ekonomski tehničar i nikad se nije bavila politikom. Ljubav između bračnog para Dodik datira još od srednjoškolskih dana.

4

5

Milorad i Snežana imaju kćerku Goricu i sina Igora.

I ZA KRAJ SMO OSTAVILI VUČIĆA, SPREMITE SE NA ŠOK

EVO KOLIKO JE VUČIĆ ZAISTA BOGAT, SPREMITE SE: Kada vidite šta sve posjeduje PAST ĆETE SA STOLICE!

Vučićevi roditelji Anđelko i Angelina na Vrčaru imaju trosoban stan veličine 112 kvadrata čija se vrijednost procjenjuje na 239.000 eura, Vučićev otac vlasnik je i stana od 80 metara kvadratnih i garaže u zgradi na Novom Beogradu u vrijednosti od 111.000 eura, te kuće u Jajincima.

Familija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u pogledu nekretnina vrijedna je 1.280.000 eura, navodi se u proširenoj verziji njegove imovinske karte.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...